Hvem er jeg – og hvorfor jeg har startet Barselsservice?

Initiativtager og grundlægger af Barselsservice, Mette Greve Hansen

Mit navn er Mette og jeg er 35 år.
Jeg er mor til to børn på 2 og 5 år, og jeg bor i Søften uden for Aarhus.
Herunder kan du læse lidt om, hvorfor jeg har startet Barselsservice.

Mor til to

Jeg har på egen krop oplevet, hvordan den nye rolle som mor både er den største og smukkeste oplevelse, samtidig med, at man kan føle større eller mindre grader af identitetskrise og sorg over tabet af “det frie liv”.
Med det første barn var det voldsomt overvældende i de første uger. Jeg følte mig splittet i to. På den ene side mærkede jeg en enorm trang til at beskytte min lille dreng og blev nærmest en vanvittig løvemor. Men på den anden side var der en del af mig, der havde svært ved at forstå og acceptere, at mit liv for evigt var forandret som ved et trylleslag. Pludselig skulle jeg tænke på et andet lille menneske, før jeg tænkte på mig selv. Alle dagligdagens gøremål skulle koordineres udfra spise- og søvnmønstre hos et menneske på ca. 50 cm.

Fra den ene dag til den anden er man mor og må acceptere at tilsidesætte sig selv fra man vågner og morgenen til man går i seng om aftenen. Nårh ja, og også lige et par gange i løbet af natten.

Det er vidunderligt. Men det er også voldsomt.
Flere og flere får problemer med at finde sig tilrette  i et nyt liv med en tilsyneladende indskrænket frihed i forhold til, hvad man kendte før. Så ligger man og svømmer rundt i en sump af dårlig samvittighed, fordi man ikke formår at være hverken 100% kæreste/kone, 100% mor eller 100% sig selv, men hele tiden flexer rundt mellem det hele.

Nyt liv, ny identitet

Jeg brænder for at hjælpe nybagte mødre med at gennemgå dette store skifte i deres liv, i deres eksistens og deres identitet. Det gør jeg ved at stille mig til rådighed og hjælpe med alle de ting, du måtte have brug for, for at få det godt og roligt som mor.

Jeg er klar over, at det kræver tillid at invitere en fremmed ind i sit hjem feks. for at kigge efter baby, mens man selv lige tager et bad, – men jeg tager gerne en snak over telefonen, på Facetime eller Skype, inden vores aftale, så du kan se og føle lidt af mig.